top of page

ДК: Влада изолује Мађарску од ЕУ

Уместо да гради пријатељства унутар ЕУ, премијер Виктор Орбан изолује земљу од заједнице која би требало да јој буде главни савезник, изјавила је посланица опозиционе Демократске коалиције (ДК) Клара Добрев, која је и шеф посланичке групе ове партије у ЕП-у."Сада, када смо видели владин нацрт буџета за 2021. годину, мислимо да је ситуација апсолутно безнадежна", рекла је Клара Добрев на конференцији за штампу, путем друштвене мреже.


Према њеним речима, мађарска здравствена заштита и образовање су у хаосу, док је економија земље знатно назадовала и тим областима није посвећена одговарајућа пажња у буџету за следећу годину.


"Најзначајнију помоћ земљи у решавању ових проблема могла би да пружи ЕУ, која је поред 2 билиона форинти наменила Мађарској и финансијску подршку у износу од 3 билиона форинти", додала је Клара Добрев, која је иначе и супруга лидера ДК и бившег премијера Ференца Ђурчања.


„То није зајам, већ финансијска подршка коју би Мађарска требало да потроши за побољшање своје здравствене заштите и квалитета образовања, као и за помоћ локалним предузећима и отварању нових радних места“, рекла је она.

bottom of page