top of page

ДК: Влада не жели да објави праве податке

Опозициона Демократска коалиција позвала је владу да започне масовна тестирања на корона вирус, оптужујући је да износи неистините податке.Здравствени експерт Золтан Комароми, кога је ангажовала Демократска коалиција, рекао је на интернет конференцији за штампу да је званично 85 људи у Мађарској инфицирано вирусом корона, да је троје умрло и да је 116 људи у карантину, од 3.007 тестираних.


"Ниједна друга држава на свету није пријавила тако равномерно и постепено повећање броја инфицираних", рекао је Комароми, додавши да је влада "крива за спорост у тестирању" и да многе земље "за један дан ураде онолико тестова колико је Мађарска начинила до сада".


Комароми је рекао да постоји јак разлог за тврдњу да мађарска влада није желела да зна или да не жели да објави стварни број заражених корона вирусом.


"Гурање нечије главе у песак, доводи наше животе у опасност", рекао је он и позвао власти да изврше тестове и на људима који су ових дана умрли од упале плућа и сличних болести, јер би они са којима су претходно контактирали и сада могли бити заражени.


Comments


bottom of page