top of page

ДК тражи одговоре о пуштању кријумчара

Демократска коалиција (ДК) послала је писмо министру унутрашњих послова Шандору Пинтеру са питањима о ослобађању 1.385 кријумчара илегалних миграната из мађарских затвора.Странка бившег премијера Ференца Ђурчања жели да зна да ли ослобађање кријумчара значи да влада није забринута да ће њихово масовно пуштање на слободу довести до суспензије мађарског чланства у Шенгену и прилива опасних криминалаца и терориста у Мађарску. То је упитао функционер ДК Геза Мушто, на онлајн брифингу за новинаре. Он је оптужио владу да је, истовремено, дозволила хиљадама страних гастарбајтера да уђу у Мађарску.


Владајућа партија Фидес је, реагујући на ове оптужбе, саопштила да је "доларска левица" подржала "планове пресељења миграната које имају Брисел и Сорошева мрежа", као и планове за демонтирање граничне ограде и "стварање мигрантских гета у Мађарској". Фидес је, додаје се у саопштењу, увек инсистирао на стриктној заштити граница; стотине хиљада миграната спречене су да уђу у земљу последњих година.


Владајућа странка се осврнула и на „агресивне” мигранте који „често наоружани стижу на границу”. Само ове године полиција је ухапсила 91.000 прекршилаца закона на граници, а 700 кријумчара људи приведено је судовима, додаје се. Према Фидесу, било је нечувено што Брисел није подржао заштиту граница и што је очекивао да ће "кријумчари странаца бити држани у мађарским затворима о трошку пореских обвезника".

Kommentare


bottom of page