top of page

Додик: Недопустиво понашање министарке

Updated: Apr 17, 2020

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик захвалио је председнику Владе Мађарске Виктору Орбану и Мађарској за помоћ која ће данас стићи у Републику Српску и истакао да је недопустиво да се из Сарајева оспорава помоћ Бањалуци.Додик је оценио да помоћ Мађарске говори да је Орбан пријатељ Републике Српске и додао да је поносан што га познаје и што имају квалитетну сарадњу.


– Затражио сам од Орбана помоћ, коју је он одобрио након три дана, што је изузетно значајно – изјавио је Додик новинарима на бањалучком аеродрому.

Он је додао да се, нажалост, у БиХ овакве ствари оспоравају.

– Никада из Републике Српске нисмо спречавали Сарајево и ФБиХ да набављају помоћ – указао је Додик.

Он је оценио да је непрофесионално поступила министарка иностраних послова у Савету министара Бисера Турковић, која нема надлежност да се бави овим питањима. – Тим питањима се бави Председништво БиХ, а Турковићева је неовлаштено писала

сатанизујући Републику Српску, али и Мађарску – рекао је Додик.

Он је нагласио да ће се сутра због тога извинити министру иностраних послова Мађарске Петеру Сијарту, али и председнику Владе Мађарске.

– Овакво понашање гје се оспорава помоћ Републици Српској недопустиво је и несхватљиво је да ми обезбедимо помоћ, а неко из Сарајева је оспорава. Нама не пада на памет да оспоравамо помоћ коју обезбеди ФБиХ – рекао је Додик.

Додик је навео да би помоћ из Мађарске требало да стигне данас око 16 часова у Бањалуку.

Comentarios


bottom of page