top of page

"До Новог Сада за мање од пола сата"

„Реч је о највећем пројекту не само у Србији, већ у југоисточној Европи. Министарство ће, као и до сада, бити ту да пружи сву подршку и помоћ да реализација тече по уговореној динамици и да следеће године, на јесен, до Новог Сада путујемо за мање од пола сата", рекла је министарга Зорана Михајловић, говорећи о модернизацији брзе пруге Београд-Будимпешта.


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, одржала је састанак са директорима „Инфраструктура железница Србије“ Небојшом Шурланом и „Србија воза“ Југославом Јовићем. Са њима је разговарала о актуелним пројектима, пословању ових предузећа у време трајања епидемије, као и дефинисању и решавању проблема у складу са тренутном финансијском ситуацијом.


На састанку је, како је саопштило споменуто министарство, било речи о реализацији инфраструктурних пројеката, са посебним освртом на модернизацију брзе пруге Београд-Будимпешта, како о завршетку деонице од Београда до Новог Сада, тако и о почетку изградње деонице Нови Сад - Суботица.


„Реч је о највећем пројекту не само у Србији, већ у југоисточној Европи. Министарство ће, као и до сада, бити ту да пружи сву подршку и помоћ да реализација тече по уговореној динамици и да следеће године на јесен до Новог Сада путујемо за мање од пола сата. С друге стране, очекујем да у првој половини следеће године започнемо изградњу и треће деонице од Новог Сада до Суботице, а да се упоредо изводе и радови на реконструкцији регионалних пруга“, поручила је Зорана Михајловић.


Она је истакла да је важно што се сви велики пројекти реализују упркос актуелној ситуацији, јер ће то допринети одржању наше економије и привредног раста.


Директори су указали и на изазове са којима се сусрећу, посебно када је реч о смањеним приходима од путничког саобраћаја на железници, али је констатовано да је, упркос кризној ситуацији која је погодила цео свет, важно да се одржи ниво активности и ликвидност предузећа, у чему ће држава помоћи, каже се у саопштењу.

bottom of page