top of page

Др Кон за пооштравање мера

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је медицински део Кризног штаба тражио његову седницу, која би требало да се одржи у среду, наводећи да данима у јавности упозоравају да је потребно пооштравање мера.


„Полицијски час је прошла тема и неће бити на дневном реду седнице али је тема дужина радног времена”, рекао је Кон за Радио телевизију Србију, мада није прецизирао на које би се то објекте односило, али да ће се расправљати шта је најповољније решење и за Београд и за Србију.


Како је рекао, врло добро слуша шта каже заменик градоначелника Горан Весић, али мора да се чује и друга страна. Он је истакао да је медицински део Кризног штаба „ушанчен у свом захтеву да се не сме дозволити нагло повећање броја новозарежених”.


Како је навео, болнице се пуне и ако се тако настави здравствени радници неће моћи физички да издрже толико посла: „Видели смо да су викенди и продужени викенди ударни дани, као и да окупљања повећавају ризик од обољевања”, рекао је Кон.


Он је додао да се у средњим школама, на пример у Београду, региструје више обољевања код средњошколаца него раније, али су бројеви и даље врло мали: „Међутим, имамо искуства других земаља да је то нагло кренуло. Па и овде, у Врању, да је то нагло кренуло код средњошколаца”, рекао је Кон, наводећи да ће морати да се расправља о онлајн настави.

bottom of page