top of page

Дуплиран број упада миграната у Мађарску

Од почетка године више од 35.000 миграната покушало је илегално да уђе у Мађарску, што је дупло више него лане, рекао је саветник за безбедност премијера Мађарске Ђерђ Баконди.


Мађарска и румунска полиција су у заједничкој акцији пронашле 28 илегалних миграната из Ирака и Сирије у камиону турских регистарских таблица, на аутопуту на југоистоку Мађарске, саопштила је прес-служба полиције округа Чонград-Ченад.


Румунске власти су покренуле поступак против возача камиона, турског држављанина, због наводног кријумчарења људи, као и против миграната због илегалног преласка границе, преноси МТИ.


Од почетка године више од 35.000 миграната покушало је илегално да уђе у Мађарску, што је дупло више него лане, рекао је саветник за безбедност премијера Мађарске Ђерђ Баконди за канал М1.


Ове године ухапшено је 387 кријумачара, више него у протекле три године заједно, због покушаја кријумчарења људи на запад. Баконди је додао да покушаји илегалног преласка границе стављају "снажан притисак" на снаге реда.

bottom of page