top of page

Евакуисане српске дипломате из Кијева

Особље амбасаде Србије евакуисано је из Украјине, а до стицања услова за повратак наставиће да посао обавља из Београда, саопшти-ло је Министарство спољних послова Србије.


Како се наводи у саопштењу, Амбасада Србије у Украјини привремено је затворена због заштите безбедности особља. Украјину је напустило троје дипломата и један службеник амбасаде и они су се безбе-дно евакуисали, додаје МСП.

Како се додаје у саопштењу, за све држављане Србије који се и даље налазе у Украјини помоћ ће и у предстојећем периоду бити доступна непре-кидно, а могу се обратити на бројеве телефона (+381-11) 3068-888 и (+381-11) 3068-884, или могу писати на и-мејл адресу consul@mfa.rs, јавља Танјуг.

За сву помоћ и сарадњу на располагању су и амбасаде Србије у земљама које се граниче са Украјином. Министарство спољних послова Србије је 13. фебруара препо-ручило грађанима Србије који бораве у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе, а онима који су намеравали да путују у Украјину препоручено је да одложе путовање.

Comments


bottom of page