top of page

ЕП: Фидес протестује због „клеветања“

У писму председнику Европског парламента, посланици мађарске владајуће партије Фидес протестовали су због „кампање клеветања без преседана“ од стране ЕП-а и његових локалних канцеларија.„Протеклих дана платформе друштвених медија Европског парламента и канцеларија за везу у неколико држава чланица објавиле су садржај који грубо напада Мађарску и лажно представља нашу земљу“, написала је делегација мађарске владајуће партије Фидес у уторак.


„Најоштрије одбацујемо ову усаглашену кампању клеветања, која је без преседана у комуникацијској пракси Европског парламента“, стоји у допису који су потписали руководиоци Фидесове посланичке групе Кинга Гал и Тамаш Дајч, а који су упутили Роберту Метсоли, председнику ЕП-а. Позвали су Метсолу да стави тачку на „кампању лажних вести“ и да "актере позове на одговорност".


Како се наводи у саопштењу, предметни садржај се појавио у протеклих неколико дана на најмање 12 језика (на енглеском, бугарском, хрватском, чешком, финском, немачком, грчком, холандском, пољском, португалском, словачком и шпанском), на платформама друштвених медија Европског парламента. Садржај је заснован је на недавном извештају француске посланице Гвендолин Делбос-Корфилд, а према речима посланика Фидеса, "налази у извештају су пристрасни".


„Чињеница да левичарска већина у Европском парламенту већ деценију води политичку освету према мађарској влади, сама је по себи знак подривања европске сарадње, али је потпуно неприхватљиво да се администрација Европског парламента ангажује у масовној кампањи дезинформисања против једне од држава чланица“, истакли су Фидесови посланици Европског парламента.

Comments


bottom of page