top of page

Забрана кретања од четвртка до понедељка

Влада Србије усвојила је одлуку да ће забрана кретања наредне недеље трајати од четвртка 30. априла у 18 часова до понедељка 4. маја у 5 часова ујутру. Та мера донета је с обзиром на то да се ближе првомајски празници, а у циљу смањивања социјалних контаката на минимум.Грађани старији од 65 година, моћи ће, почевши од понедељка, 26. априла, свакога дана да излазе у шетњу у трајању од сат времена, у периоду између 18 часова и 1 час после поноћи, највише шест стотина метара од места становања.


Продавнице ће за најстарије суграђане бити отворене у четвртак од 4 до 7 часова ујутру. Влада је упутила Народној скупштини на потврђивање одлуку о проглашењу ванредног стања, као и све уредбе са законском снагом које је доносила влада уз супотпис председника Републике Србије и председнице владе.


Подсетимо, у Србији је до 25. априла 2020, до 15 часова, регистровано 7.779 потврђених случајева оболелих од ковида-19. На респираторима се налази 91 пацијент, а у последња 24 часа преминуло је 7 особа. Укупан број преминулих од почетка епидемије је 151 особа, а укупан број излечених грађана износи 1.152.

Comments


bottom of page