top of page

Заражене иранске студенте чува полиција

Због недисциплине и прављења нереда у болници, медицинско особље је било принуђено да потражи помоћ полиције, како би приволели на сарадњу иранске студенте који су у Мађарску донели вирус корона.
Двојица иранских студената, који се налазе у Јужној централној болници у Будимпешти, а који су оболели од коронавируса, покушали су да избегну правила карантина и правили неред у здравственој установи.


Према речима званичника мађарског оперативног одбора Тибора Лакатоша, оболели ирански студенти су се понашали "неприхватљиво у току ноћи и јутра" и покушали да избегну правила карантина, преноси МТИ.


"Осим мањка сарадње, они су и бацали столице ван одељења", рекао је Лакатош и додао да било који страни пацијант који одбије сарадњу ризикује да буде протеран из земље.


Према његовим речима, сада особље болнице уз помоћ полиције обезбеђује изолацију студената. Мађарско министарство спољних послова саопштило је раније да је одлучило да грађани Ирана који нису оверили визе неће моћи да уђу у Мађарску.


Ирански студенти су први евидентирани преносиоци вируса корона у Мађарској, где је до сада забележено седам случајева ове болести.

Comentários


bottom of page