top of page

Затворене школе, прoдужен полицијски час

Премијер Виктор Орбан саопштио је да је мађарска влада одлучила да од среде уведе оштрије мере у борби против епидемије вируса корона, а то ће подразумевати и затварање школа и универзитета.


Ученици средњих школа и студенти у Мађарској од среде ће, у склопу нових мера, прећи на дигиталну форму наставе. Због наглог повећања броја оболелих од вируса корона, осим просветних установа биће затворени и сви угоститељски објекти.

Једна од нових мера је и продужени ноћни полицијски час - од 20.00 до 5.00 сати ујутру, најавио је премијер Виктор Орбан на својој Фејсбук страници. Он је рекао да ће се спортски догађаји одржавати без публике, а да ће сва јавна окупљања бити забрањена.


Основне школе и дечји вртићи наставиће да раде, као и продавнице, с тим што ће њихово радно време бити до 19.00 часова. Ово ограничење односи се и на козметичке и фризерске салоне, док ће фитнес клубови, биоскопи и позоришта бити затворени.

Орбан је упозорио да постоји опасност да мађарске болнице већ у децембру неће моћи да поднесу терет епидемије и да су због тога оштрије мере неопходне.


bottom of page