top of page

За празник оштрије мере у градовима

Градске управе широм Мађарске пооштриле су на својим тероторијама мере ограничења кретања грађана које је раније донела Влада, а рестрикције ће важити у периоду ускршњих празника.Пооштрене мере у градовима Мађарске обухватају затварање паркова, паркиралишта и пешачких стаза, ограничавање броја посетилаца одређених локација и затварање неких продајних објеката. Јучерашњом одлуком, Влада је овластила градоначелнике да пооштре правила полицијског часа од Великог петка до Ускршњег понедељка.


Неколико градоначелника затражило је од мештана да своје домове напуштају само ако је то неопходно и да одустану од било каквих посета наредних дана. Ограничења су пооштрена на локалном нивоу како би се спречило да неке локације постану места окупљања верника, што би убрзало ширење вируса, саопштио је Оперативни одбор за сузбијање епидемије корона вируса.

Други важан аспект владине уредбе је да локални савети могу да уведу правила за радно време продавница, под условом да се старијима од 65 година да посебан временски оквир за куповину, рекао је Тибор Лакатош, шеф Оперативног одбора. У међувремену, Влада је за град Будимпешту обезбедила додатну заштитну опрему. У петак је, како је речено, управи мађарске престонице испоручено 1.000 заштитних комбинезона, 20.000 хируршких маски, 10.000 рукавица, 50 термометра и 500 тестова.

Comments


bottom of page