top of page

За улазак у Србију потребан негативан тест

Влада Србије усвојила је протокол о уласку држављана Србије и странаца у Србију, у складу са епидемиолошком ситуацијом и заштитом становништва од заразне болести ковид-19.


Усвојени протокол предвиђа да држављани Србије могу да уђу у Србију и крећу се без ограничења уз негативан ПЦР тест на коронавирус, не старији од 72 сата. Али, уколико држављани Србије који допутују из иностранства, немају тај тест с негативним резултатом, мораће без изузетка да 14 дана буду у кућној самоизолацији, саопштила је Влада, преноси Бета.

Страни држављани могу у Србију ући уз два услова: уз негативан ПЦР тест на корона вирус не старији од 72 сата, и уз потврду коју издаје комисија коју чине представници министарства здравља, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, спољних и унутрашњих послова. Та потврда може се прибавити у амбасади или конзулату Србије у земљи из које долази страни држављанин.

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид-19 је Влади препоручио да од 1. јуна у потпуности отвори границе Србије за држављане Босне и Херцеговине, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније, наводи се у саопштењу.

„За децу старости до 12 година тест неће бити потребан”, казао је члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић, преноси Танјуг.

bottom of page