top of page

Из Беграда и даље авио-летови за Москву

Српски авио-превозник Ер Србија је међу ретким компанијама које могу да слећу на руске аеродроме и већ од данас ће из Београда пут Москве њени авиони летети два до три пута дневно.


Kако се види из резервационог система те компаније, у петак ће овим правцем кренути три летелице. Авиони Ер Србије до Москве лете преко Мађарске, Пољске и Литавније. Путује се око три сата и десет минута, што је знатно краће од летова блискоисточних компанија. На ову руту, када не лети за Њујорк, преусмерен је и највећи авион Ер Србије – „Ербас 330“.


„Због ове ситуације смо, игром случаја, ретка земља која није увела или добила санкције. Авиони регистровани у Србији могу да лете ка Русији“, рекао је уредник ваздухопловног портала „Танго сикс“ Петар Вујиновић.


„Оно што ће се догодити, јесте веома велики пораст броја путника који ће Ер Србија имати за Москву и из Москве. Иако је глобално то мали проценат, за нашег превозника ће то бити много. Ер Србија ће увести много више полазака ка Москви. Авио-карте ће бити, због доста капацитета, чак и веома повољне“, рекао је Вујиновић.

Comments


bottom of page