top of page

И даље мали број заражених короном

Број регистрованих случајева заразе корона вирусом у Мађарској је у протекла 24 сата износио 11, тако да је до сада укупно инфицирано 4.435, објавили су данас надлежни из оперативног одбора.Нових смртних случајева због корона вируса нема, па је број преминулих и даље 596, док се 3.329 пацијената опоравило. Тренутно постоји 510 активних инфекција, 69 пацијената са корона вирусом налази се на болничком лечењу, а шесторо је на респираторима. У кућном карантину налази се 7.824 људи, док број извршених тестова износи 326.554.


Надлежни подсећају да су нова ограничења уласка у земљу недавно ступила на снагу, са циљем спречавања уношења инфекције из иностранства. Када је реч о Србији, она је у средњој, "жутој" категорији, која подразумева могућност преласка границе уз претходно урађене тестове на корона вирус (за мађарске грађане један тест, а за српске два, рађена у размаку од пет дана). У противном, неизбежан је кућни карантин од 14 дана. Влада и главни оперативни тим разматрају класификацију земаља сваке седмице.


Како би се избегло избијање епидемије, влада је отказала масовне прославе поводом државног празника 20. августа, укључујући традиционални ватромет и авионске акробације. Осим тога, скупови који окупљају више од 500 људи, забрањени су до 15. августа.

bottom of page