top of page

Како ући у Србију пословно

Домаћим и страним држављанима који улазе у Србију из пословних разлога то ће бити дозвољено уз претходно обавештавање Привредне коморе Србије, под условом да у року од 24 сата од преласка границе доставе ПКС негативан РТ-ПЦР тест или антиген тест на корону, издат од референтне лабораторије Србије, објављено је у Службеном гласнику.


ПКС ће најаву преласка државне границе без одлагања доставити Управи граничне полиције, а најкасније 24 сата пре очекиваног преласка државне границе, наведено је у допуњеном Упутству о начину примене ограничења уласка у Србију лицима која долазе из држава захваћених епидемијом заразне болести ковид-19, које је донело Министарство здравља, преноси Танјуг.


Уколико се не достави негативан РТ-ПЦР тест или антиген тест на присуство вируса САРС-ЦоВ-2 у року од 24 часа од часа преласка државне границе или уколико тест буде позитиван на присуство вируса SARS-CоB-2, ПКС о томе без одлагања обавештава територијално надлежан завод за јавно здравље.


Допуњено упутство је ступило на снагу даном објављивања у Службеном гласнику.

Иначе, нове процедуре неће се примењивати на људе који долазе из Албаније, БиХ, Бугарске, Црне Горе и Северне Македоније, којима је претходном одлуком омогућен улазак у Србију без ПЦР теста.

bottom of page