top of page

Кампови за усмеравање младих на "здраве хришћанске и националне вредности"

Updated: Feb 17, 2020

Мађарска влада планира да покрене камп за децу од 16 до 18 година, како би их подучавала "здравим, хришћанским националним вредностима и продубила веру у будућност". Програм ће бити назван "Студент-путник 10 000".

Мађарски истраживачки институт (МКИ) и Силард Деметер, директор Књижевног музеја "Петефи", биће организатори првог кампа за младе. Како пише "Magyar Hang", тренутно постоји само нацрт програма кампа у коме би тинејџери могли да "изграде своје хришћанске националне вредности, продубе сопствени идентитет и личне културне обрасце". Кампови би били организовани у наредне три године и сваке године би за ту намену било обезбеђено 4,5 милиона евра, што је укупно 13,324.405 евра.


Силард Деметер каже да број у називу (10.000) сугерише број ученика које организатори желе да укључе у камп. Стручно руководство кампа, при Министарству за људске ресурсе, имало је договоре о програму током ове недеље. "Magyar Hang" напомиње да овим састанцима обично присуствују и високи владини функционери.


Из извора блиског влади, портал је такође открио да је у току интензивна дебата и пуно размишљања о томе како доћи до пола милиона младих који ће се 2022. године преобратити у Фидесове бираче. Анкете показују да тинејџере у Мађарској данас углавном не занимају ни политика, ни страначки живот.


bottom of page