top of page

Карачоњ: Влада под притиском уплатила новац за превоз

Градоначелник Будимпеште Гергељ Карачоњ потписао је са централном владом споразум о државном финансирању градског система јавног превоза, износом од 12 милијарди форинти (33 милиона евра), за који је рекао да покрива 7 одсто буџета тог сектора.


Карачоњ је на конференцији за новинаре након састанка са министром за иновације и технологију Ласлом Палковићем, рекао да је уговором о финансирању осигуран стабилан рад јавног превоза у граду. Уколико новац буде пребачен ове године, градско саобраћајно предузеће завршиће годину без дугова, рекао је он.


Корачоњ је додао да му је нејасно зашто је био неопходан „политички притисак града“ да би се добила средства, која се обично додељују у ово доба године као ставка у централном буџету земље.


Обећао је да ће компанија за градски превоз сада уклонити јавне објаве о недостатку средстава за транспорт, додајући да је "обезбеђен стабилан рад будимпештанског јавног превоза" и да ће "земља следеће године имати нову владу, са којом ће сарадња бити много лакша".

bottom of page