top of page

Карачоњ: Потребно је да изградимо сопствени поглед на свет

Мађарске опозиционе странке могу бити успешне на следећим општим изборима само ако остану усредсређене на будућност, уместо што "покушавају да се врате у свет пре 2010", изјавио је градоначелник Будимпеште Гергељ Карачоњ."Опозиција се не би смела такмичити у томе ко више мрзи Виктора Орбана, нити у одушевљењу када се у сопствене редове намаме политичари из друге странке", рекао је Карачоњ, који сматра да би опозиција привукла више гласова ако би била у стању да представи свој сопствени поглед на свет.


Карачоњ је рекао да то значи да опозиција мора бити одговорна приликом обликовања и примене своје политике. С обзиром на то да три милиона Мађара живи у општинама у којима је на власти опозиција, он је рекао да су странке имале могућност за креирање своје политике, али су такође биле суочене и са могућношћу неуспеха.


"Опозиција мора да понуди одговорну политику зелене опције и левице 21. века“. Треба да спроведемо опсежне консултације и припреме пре него што саставимо своју листу кандидата 2022. године. Прошлогодишњи локални избори су показали да је за победу на изборима потребна сарадња са цивилним групама и локалним организацијама", рекао је градоначелник.


Тимеа Сабо, један од лидера покрета Парбесед, рекла је да је разлика између "правих зелених партија" и „оних који се само зелено боје“ у томе што су „праве зелене“ спремне и да потроше новац којим располажу како би задовољиле потребе људи.


Независна посланица Бернадет Сел, рекла је да ће климатске промене створити "нови поредак" у мађарској политици. „Национални популизам нема одговор на праве проблеме и не ради на ублажавању сиромаштва грађана“, каже је ова посланица.

bottom of page