top of page

Карлсон снима емисију о Орбану и Мађарској

Премијер Мађарске Виктор Орбан састао се у Будимпешти са Такером Карлсоном, једним од најпопуларнијих телевизијских водитеља и политичких коментатора у САД -у. Он ће за ФОКС Њуз снимити специјалну емисију о Мађарској и њеном актуелном политичком тренутку.


Карлсон, водитељ америчког ТВ канала ФОКС Њуз, најмоћнији је конзервативац у Сједињеним Државама према часопису Тајм, а његова политичка емисија "Карлсон Такер ноћас" била је најбоље оцењена на кабловској телевизији. Истраживања говоре да је у просеку гледа око три милиона гледалаца.


Карлсон је раније на друштвеним мрежама најавио да ће своју емисију емитовати ове седмице из Будимпеште, док обилази мађарску престоницу и састаје се с премијером Виктором Орбаном. Он се у својој емисији и раније освртао на Мађарску, Године 2019. хвалио је породичну политику администрације Виктора Орбана и истакао да она "настоји да награди и мотивише породице да добијају више деце, како би се избориле са изазовом опадања броја становника у земљи". Према Такеру, "уместо да младе Мађаре препусти тврдокорном либерализму Џорџа Шороша и Клинтонове фондације, Орбан је одлучио да помогне мађарским породицама да расту“.


Мађарски државни секретар Балаж Орбан најавио је прошле седмице на својој Фејсбук страници да ће Карлсон посетити Мађарску и да ће одржати предавање на предстојећем фестивалу Mathias Corvinus Collegium, “MCC Fest” , који ће бити организован у суботу, у Естергому.

bottom of page