top of page

Кашлер: 89% наставника вакцинисано

Око 89 одсто наставника који су се регистровали за вакцинацију против корона вируса је имунизовано, изјавио је на Фејсбуку министар за људске ресурсе Миклош Кашлер. За то време, расправа о поновном отварању школа у Мађарској се наставља.


Вакцинација наставника у школама, вртићима и јаслицама наставиће се и наредних дана, а само протеклог викенда вакцину примило скоро 200.000 просветара, рекао је Кашлер.


„Висока стопа вакцинације наставника важан је корак ка сигурном поновном отварању наших школа“, рекао је министар, позивајући све наставнике да се региструју и прихвате вакцину кад им се понуди.


За то време, расправа о поновном отварању школа у Мађарској се наставља. Премијер Виктор Орбан прошле недеље је најавио да се средње школе неће отворити до маја, али се очекује да обданишта и основне школе буду отворене следећег понедељка.


Иако влада тврди да је безбедно вратити се непосредној настави, неколико синдиката наставника протестовало је због те одлуке. У међувремену, многи родитељи кажу да размишљају да не пуштају своју децу у школу у јеку трећег таласа корона вируса.


„Све је спремно за отварање школа 19. априла“, рекао је државни секретар за јавно образовање Золтан Маружа на јучерашњој конференцији за новинаре.


Из тога произилази да 19. април као дан отварања основних школа и забавишта остаје непромењен. Међутим, ученици од 9 до 12 разред средњих школа вратиће се у учионице тек 10. маја, најавио је Маружа.

Commentaires


bottom of page