top of page

Кон уочи седнице: Овако не може!

Неопходно је да се поново размотри пооштравање мера које ће подразумевати скраћивање радног времена угоститељских објеката и тржних центара или пак увођење ковид пропусница, поручио је епидемиолог Предраг Кон.


Према његовим речима, мора се, под један, појачати вакцинација, јер то је најјача и специфична мера борбе, а онда и све остале мере које спречавају контакте: „И оно што смо давно рекли, ако долази до окупљања, мора да буде врло контролисано”, истиче Кон, преноси РТС.

Пред нову седницу Кризног штаба Кон каже да ће се размарати начини да се појачају вакцинација и непопуларне мере – дозовољено окупљање за вацинисане и оне који су прележали ковид као и обавезно тестирање.

„Колико видим, фестивали то поштују. Онај који није прележао и који није вакцинисан, има десет пута већи ризик од заражавања”, наводи Кон.

Кон поручује да „овако не може”, и да морају бити уведене ковид пропуснице или скраћивање радног времена угоститељских објеката и тржних центара. Он је указао да је став медицинског дела Кризног штаба обавезна вакцинација за медицинске раднике не само да би заштитили себе већ и пацијенте. Кон је додао да би то требало да важи и за војску и полицију.

bottom of page