Корисник Фејсбука се фотографише и хвали како купује без маске и бежи обезбеђењу

Кориснике друштвене мреже Фејсбук узменирила је објава коју је на свој профил поставио Горан Раичевић из Новог Сада, демонстрирајући и хвалећи се како у супермаркету купује без заштитне маске и бежи од обезбеђења, што би, по њему, требало да раде сви грађани.


"Данас у Макси дисконту и Темпу, људи када ме виде без маске, своју навлаче до очију, а лом који направе склањајући се међу рафовима није могуће описати. Они задужени за надгледање ко носи маску покушали су да ме стигну, али и ја знам да бежим међу рафовима. Нисам неодговоран, само покушавам да будем нормалан. Не потцењујем то нешто што постоји, неко зове то вирусом, али сам сигуран да маска неће спречити додир или било који други начин преношења заразе", написао је Горан Раичевић на свом профилу и тиме изазвао бројне коментаре осталих корисника Фејсбука.


Међу корисницима се развила жестока полемика по питању оправданости мера заштите од корона вируса, па је тако било и оних који подржавају споменути став, као и оних који га осуђују. Један од коментара је гласио:


"Шта год ти мислио о маски, а сумњам да знаш то боље од рецимо америчких лекара, твоје понашање је угрожавање слободе других, узнемиравање других, неваспитање. Ја не бих бежао пред тобом. Упозорио бих те да ми не прилазиш на краће растојање од дужине моје руке. Ако неко не поштује та правила то не значи да и ти треба да будеш такав. Ниси ти сам на свету, већ живиш у комуни. Ако хоћеш да се понашаш како ти падне на памет онда иди у пустињу Гоби. Тамо нема никога."