top of page

ЛМП и Јобик обећавају јефтиније становање

Опозиционе странке ЛМП и Јобик обећале су да су осмислиле повољан програм изнајмљивања станова за широке слојеве становништва, пре свега за запослене, ако опозиција победи на општим изборима 2022. године.


Марта Деметер (ЛМП)

Посланица ЛМП-а Марта Деметер рекла је на конференцији за новинаре да ће покренути пилот-пројекат у осмом и деветом округу Будимпеште, за обезбеђивање станова под повољним условима за раднике са ниским примањима, ако буде поново изабрана.


Опозиција такође жели да обавеже послодавце да допринесу покривању трошкова становања својих запослених, путем једне врсте надокнаде, рекла је она и истакла да је „неприхватљиво то што су млади људи приморани да свој приход троше на кирију". Опозициони програм станова за изнајмљивање олакшао би им живот, истовремено штитећи станаре и станодавце и одржавајући цене приступачним, додала је она.


Даниел З. Карпат из Јобика, рекао је на истој конференцији за новинаре да су, за разлику од садашње владе, његова странка и ЛМП забринути за будућност младих, „јер сви заслужују шансу за напредак“.


"Владајући Фидес, међутим, препушта наше национално богатство спољним финансијским факторима“, истакао је Карпат.

bottom of page