top of page

Масовна хапшења миграната на граници

На граници Мађарске према Србији, дежурне полицијске патроле су само током јучерашњег дана ухапсиле 460 миграната који су илегално прешли државну међу. Истога дана спречене су 243 особе да илегално уђу на територију Мађарске, саопштила је полиција.Примера ради, у пограничном делу округа Бач-Кишкун, полиција је ухапсила укупно 27 особа које су илегално стигле у Мађарску. У округу Чонград-Чанад, откривена су 304 таква случаја, а 15 у околини Сегедина и Ашотхалома.


Полиција је такође ухапсила и троје минтраната у Будимпешти, а у њеној широј околини њих 66. У округу Ђер-Мошон-Шопрон, на северозападу земље, чувари реда су ухапсили 43 особе без докумената којима би потврдили свој индентитет и разлог боравка у Мађарској. Хапшења је, како сазнајемо, било и у још неколико округа.


Приведени мигранти су, према њиховим речима, у Мађарску стигли из Сирије, Индије, Турске, Туниса, Марока, Пакистана и Авганистана. Након задржавања, полиција их је отпратила до граничних пунткова и вратила у Србију, што је у складу са важећим мађарским законодавством.

Kommentare


bottom of page