top of page

Масовна хапшња миграната на граници

Аустријска полиција, подржана војском, за само 12 сати ухапсила је на граници са Мађарском више од 100 илегалних миграната. Министарка одбране Аустрије Клаудија Танер у суботу издала је наређење да се упуте додатни војници на чување државне међе, пре свега ка Мађарској.


„Овај резултат показује колико је важна и исправна била одлука”, нагласила је Танерова. За само 12 сати ухваћена су 102 илегалних миграната, од којих је највећи број пореклом из Авганистана. Већи број је покушао преко „зелене међе” код места Никич да уђе у Аустрију.


Кријумчари људи, који илегалним мигрантима за своје услуге наплаћују више хиљаде евра, доводе их до државне границе. Тако је велику групу, од више од 70 људи, међу којима су били Авганистанци, Сиријци, Пакистанци, Турци, као и два лица из Бангладеша, војска у ноћи на недељу затекла код места Никич на аустријској територији.

Војска је ухваћене илегалце предала полицији.


Међутим, мигранти не покушавају само током ноћи да пређу у обећану „земљу”, што показује и привођење групе од 14 Авганистанаца, поново код Никича, који су у 10 сати преподне прешли у Аустрију преко „зелене границе”.


Код места Дојчкројц ухваћена је и група од 11 Сиријаца који су у подне покушали да се домогну „обећаног запада”.

bottom of page