Мађари продају Теленор Црна Гора

ППФ Телеком група објавила је данас да продаје 100 одсто удела у Теленору Црна Гора мађарској компанији 4иГ Нирт. Стране су се сагласиле да не откривају цену трансакције, која подлеже уобичајеном одобрењу надлежног регулаторног тела у Црној Гори, а завршетак тог процеса очекује се до краја ове године.


"Наша пословна стратегија фокусира се на тржишта која нуде значајан потенцијал раста и носе тежину у нашем портфолију. Стога смо одлучили да продамо Теленор Црна Гора компанији која има дугорочни интерес да даље развија овог мобилног оператера“, рекао је Марек Слачик, извршни директор ТМТ ЦЕЕ (технологија, медији, телекомуникације за ЦЕЕ регион) ППФ Телеком групе, преноси портал ЦДМ.


Према његовим речима, једна од кључних конкурентских предности Теленора Црне Горе је тим који је успео да задржи лидерску позицију на тржишту прихода од мобилне телефоније и управља мобилном мрежом која је, према независним мерењима, награђена признањем „Бест ин Тест“ у Црној Гори.


"Након завршетка трансакције , очекујемо да ће овај тим наставити да води пословање и под новим власником”, додао је.


ППФ група је у јулу 2018. године купила Теленорове телекомуникационе компаније у Бугарској, Мађарској, Црној Гори и Србији. Аквизиција је довела до формирања ППФ Телеком групе у оквиру структуре ППФ-а. У 2020. години пословање Теленора Црна Гора чинило је 1,1 одсто ЕБИТДА -е ППФ Телеком групе.