top of page

Мађари успорили реконструкцију пруге

Реконструкција пруге између Суботице и Сегедина на српској страни деонице одвија се брже од планираног и за очекивати је да деоница од Суботице до Хоргоша буде завршена до лета. Са друге стране границе, радови иду споријом динамиком.

"Моје очекивање је да негде на лето буде спремна пруга за коришћење на релацији Хоргош - Суботица“, рекао је за РТВ заменик градоначелника Суботице Имре Керн. Обнова пруга убрзаће саобраћајну комуникацију привреде и грађана две земље и користиће се као алтернативна саобраћајница током реконструкције пруге Београд – Будимпешта.

"Поред бржег протока роба, услуга и људи, долази до повезивања логистичких центара из Мађарске и из северног дела Србије. Поред самог повезивања петог града у Србији и трећег града у Мађарској, то су Лука Баја, Лука Сегедин на Тиси, са логистичким центрима, па даље до Београда на територији Србије“, каже градоначелник Суботице Стеван Бакић.

Док се отварање дела пруге у Србији очекује до лета, са мађарске стране границе, према информацијама са терена, на деоници дугој петнаест километара радови су стигли до скидања старих прагова и шина. А, док се не заврши реконструкција пруге између Суботице и Сегедина, две државе морају да пронађу још једно решење, а то је убрзање граничне, односно пасошке контроле.

bottom of page