Мађарска без скоријег откључавања

Мађарска би требало да продужи делимично закључавање које је већ дуже време на снази, а разлог је пораст броја заражених ковидом-19 у суседним земљама, сматрају здравствени стручњаци у земљи.


Цецилија Милер, шеф Кризног штаба

„Влада је овлашћена да доноси одлуке о заштитним мерама, али ми предлжемо да се садашњи режим настави”, рекла је Цецилија Милер, која предводи Кризни штаб за ковид-19, на конференцији за штампу, додајући да Мађарска још није потврдила присуство нове варијанте корона вируса из Велике Британије, преноси Ројтерс.


Она је потврдила да је Мађарска примила три испоруке Фајзерове вакцине за ковид-19, довољне да имунизује 79.000 људи, додајући да ће нове дозе стизати недељно.


Мере које је влада премијера Виктора Орбана увела у новембру и које су још на снази, укључују полицијски час од 20 часова, забрану свих окупљања, забрану уласка странаца у земљу и отежани прелазак границе за Мађаре, као и потпуно затварање кафића, хотела и ресторана.


Заједно са данашњим подацима, Мађарска је укупно пријавила 331.768 случајева инфицираних корона вирусом и 10.198 смртних случајева,