top of page

Мађарска критикује суботњу меру Брисела

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто рекао је да ће увођење горње границе цене руске нафте нанети штету европској економији. По њему, потребно је повећати број енергената, јер би то довело до нижих цена.„Европска унија уводи горњу границу цене нафте. Било би крајње време да Брисел схвати да овакве и сличне мере највише штете европској економији”, написао је Сијарто на Фејсбуку поводом одлуке Групе седам (Г7), ЕУ и Аустралије да уведу ограничење цена на руску нафту која се извози морским путем од 5. децембра.


Како је рекао, потребно је повећати број енергената, јер би то довело до нижих цена.

Такође је навео да се током преговора о ограничењу цена, Мађарска борила за своје интересе и на крају била успешна у томе.


„Много смо се борили за мађарске интересе и на крају смо били успешни, Мађарска је изузета од примене ограничења цене нафте. Овим смо још једном успели да заштитимо сигурност снабдевања енергијом наше земље”, написао је Сијарто.


Земље чланице Г7, чланице Европске уније и Аустралија договориле су се у суботу да од 5. децембра ограниче цену руске нафте на 60 долара по барелу, навела је у саопштењу Европска комисија.

Kommentare


bottom of page