Мађарска фирма купила 122.175 квадрата у Београду

Kомпанија ГТЦ одлучила је да прода свој портфолио пословног простора у Београду, мађарском инвеститору Indotek Group, пише Property Forum. Купорподајна цена износи 267 милиона евра, што премашује књиговодствену вредност ГТЦ-овог портфолија у Србији закључно са 31. децембром 2020. године.


Данијел Јелинек, Indotek Group

Споразум ће обухватити продају 11 зграда у пет пословних паркова (Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue i GTC House), површине 122.175 квадратних метара са високом стопом попуњености на Новом Београду. Продаја, која би требало да буде завршена у трећем кварталу 2021. године биће једна од највећих трансакција некретнинама у последњих пет година на тржишту ЦИЕ, преноси Бонитет.


“Продаја 11 пословних зграда врхунске класе у Београду омогућиће нам да довршимо развојни циклус у Србији и започнемо другачије поглавље на овом тржишту. Продаја српског портфолија дешава се у правом тренутку јер смо тренутно у процесу редефинисања тржишне стратегије и унапређења нашег пословања како бисмо били одрживији и отпорнији на будућност”, рекао је председник управног одбора ГТЦ-а Јовав Царми, наводи се у саопштењу.


Додао је да продаја имовине и премештање новчаног тока за развој потпуно нових, амбициозних пројеката у Србији и другим тржиштима ЦИЕ представља “снажан излаз”, који ће “водити напред”.


Мађарска фирма Indotek Group присутна је на мађарском тржишту скоро 25 година. У последњој деценији, почело је ширење компаније и изван Мађарске, што је резултирало тиме да је данас активна у 10 земаља.


"Дуго смо тражили овакву прилику на српском тржишту, а тренутном трансакцијом у могућности смо да значајно ојачамо своју позицију у региону. Посебно сам поносан што нас наша трансакција у Србији чини једним од најдоминантнијих учесника на тржишту београдских канцеларија”, рекао је Данијел Јелинек, оснивач и извршни директор те компаније.