Мађарским аутопутевима управљаће приватници

Према плановима владе, мађарски аутопутеви биће предати приватницима на управљање, у оквиру 35-годишње концесије. Из кабинета премијера Орбана тврде да је тај потез неопходан, јер Мађарска неће моћи самостално да гради аутопутеве, а такође ни ЕУ кредитима, док опозиција сматра да је реч и новој пљачки.


Опозиција верује да влада овим потезом покушава да право управљања високо профитабилном аутопутевима пренесе на бизнисмене који су у спрези са Фидесом. То се, како, истичу, чини убрзаним темпом, јер је мање од годину дана остало до општих избора у Мађарској.


"Влада Виктора Орбана жели да мађарску мрежу аутопутева дугу скоро 2.000 километара стави под концесију на 35 година", наводи се у часопису ЕУ о јавним набавкама, објављеном данас и додаје да концесија укључује планирање, обнову, изградњу, контролу, рад и финансирање путне мреже, уз годишњу накнаду.


Владин информативни центар објаснио је ту одлуку недостатком финансијских средстава, јер након преговора са ЕУ Мађарска не може очекивати зајмове (ни РРФ-а, а ни ММФ-а) за финансирање услуга управљања аутопутевима.


Овом концесијом, међутим, развој мреже аутопутева може се постићи бржим темпом, док би приходи од путарине били довољни за финансирање концесијских накнада, што би резултирало буџетски неутралним споразумом, кажу у влади.


Овај поступак је покренуо такозвани Национални биро за концесије, који је успостављен пре само неколико месеци, а надгледао га је кабинет премијера, на челу са Анталом Роганом. Првобитно је његов главни задатак био да закључи уговоре о концесији казина, али је од тада преузео више задатака. Недавно је управљање отпадом такође постало надлежност бироа, као и јавни задаци у вези са изградњом и функционисањем јавних путева.


Према тендеру, мађарским аутопутевима би до 2057. године управљала компанија са капиталом од најмање 150 милиона евра (52,5 милијарди форинти), која је последњих година изградила најмање 160 километара аутопутева. Међутим, многи детаљи су и даље непознати. У тендеру се не прецизира колика би била накнада за концесију, а нејасно је и како би Мађарска плаћала услугу и којим темпом.


Нови план владе долази без икаквог упозорења, јер су мађарски аутопутеви изграђени као јавне инвестиције у протеклој деценији, одржавани јавним средствима и финансирани углавном путаринама. Влада је чак неколико пута покушала да поврати аутопутеве који су тренутно под концесијом (М5, М6). Одлука о додели 35-годишњег уговора о концесији такође је изненађујућа јер је Виктор Орбан у прошлости више пута одбијао концесионе уговоре.


Будући да се догодине очекују парламентарни избори, многи сматрају да нови владин план није ништа друго до распродаја државне имовине бизнисменима блиским Фидесу и покушај да се обезбеди утицај на ову област, чак и у случају пораза на изборима.


„Фидес подмукло покушава да украде мађарске аутопутеве. Ако постоји јавни скандал, то је то“, написао је у објави на Фејсбуку Гергељ Карачоњ, градоначелник Будимпеште и један од опозиционих кандидата за премијера. По њему, одлука ће резултирати смањењем јавног богатства, док ће се терет за возаче повећати.


„Гласине кажу да би победник на тендеру за концесију могао бити олигарх Фидеса Ласло Сиј, односно његова предузећа. Разумем панику владајућих партија: и они осећају да ће изгубити изборе следеће године, па покушавају да однесу кући све што могу“, написао је Карачоњ и обећао да ће "нова влада 2022. године надокнадити и ову штету и вратити јавну имовину".