top of page

Мађарски полицајци путују за Србију

Из Мађарске је испраћено још 30 полицајаца, чији је задатак да помажу њиховим колегама у Србији, како би што боље заштитили границу од миграната.Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Мађарске Бенце Ретвари рекао је у Будимпешти, на испраћају новог контингента полицајаца, да заштита граница није само питање јавне, већ и националне безбедности.


"У јужном пограничном делу наше земље илегални мигранти су све насилнији, нападају полицајце, користе оружје, оштећују објекте граничне заштите и изазивају саобраћајне незгоде са смртним исходом, а већ се води борба и за територију између појединих група организованог криминала", истакао је Ретвари.


Он је навео да је примарна линија одбране мађарско-српски гранични појас, али да је у интересу Мађарске да се ова граница прошири јужније, до граничног појаса Србије и Северне Македоније, наведено је на сајту мађарске полиције.


Ретвари је додао да је Мађарска полиција посвећена спречавању уласка илегалних миграната у земљу и на територију Европске уније и да је у том циљу понудила подршку и земљама Западног Балкана.


Сарадња је, према његовим речима, континуирана, а прошле године је у Србији служило укупно 394 припадника мађарске полиције.


"Главни задатак мађарске полиције је патролирање у циљу спречавања и откривања илегалних прелазака границе, а раде и на привођењу илегалних миграната и кријумчара људи. Наше колеге нец́е служити само у непосредној близини границе, већ и на дубљим деловима путева", казао је.

Comments


bottom of page