Медији хвале пуне стадионе у време короне

Београдски медији, а пре свих Политика и Вечење новости, пуни су хвале за препуне трибине на фудбалским утакмицама у Београду, у доба епидемије вируса корона, па су чак изненађеност западних извештача протумачили као њихово пријатно изненађење масовним посетама, премда читаоци у својим коментарима тврде супротно."Србима корона ништа не може: стадиони широм Европе затворени, многе лиге мирују, а у Хумској се игра дерби пред 25 хиљада навијача", пишу Вечерње новости у својој похали на рачун бројности гледалаца. "Пред скоро 25.000 људи, водила се веома напета борба у београдском дербију, у добро познатој атмосфери на стадиону Партизана", цитира овај лист агенцију Ројтерс, сугеришући позитиван тон вести, премда се то из саме констатације не може закључити.


Лист Политика наводи: "Док се у Немачкој и даље игра пред празним трибинама, а у Италији, Шпанији и Енглеској још није ни настављен фудбал после пандемије корона вируса, у Србији је одигран дерби без ограничења броја гледалаца. Бројни светски медији, укључујући Ројтерс и ЕСПН, извештавају са фудбалског дербија у Београду са посебним акцентом на чињеницу да је на трибинама било скоро 25.000. Званичан податак је да је синоћ на Партизановом стадиону било 15.000 навијача", пише Политика.

Међутим, читаоци ова два листа у својим коментарима демантују овакво виђење и тврде да је реч о погрешној интерпретацији. По њима, меч у Београду јесте изазвао пажњу западне јавности, али тамошњи медији нису били "одушевљени", већ запрепашћени и забринути због масовних посета београдским стадионима у време епидемије вируса корона.