Мере против короне остају на снази

Све мере ради сузбијања ширења корона вируса које постоје остају на снази, одлучио је Кризни штаб.


Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић рекла је новинарима после седнице да је видљиво повећање броја заражених у Београду. Она је оценила да је паметна била одлука Кризног штаба да се продужи распуст, додајући да почиње и распуст од три недеље који ће, како је навела, значајно утицати на ситуацију, јавља Танјуг.

„Закључно са данашњим даном 58,2 одсто пунолетних становника је вакцинисано. То јесте значајан број. Значајан проценат наших грађана је свесно и савесно преузео улогу да граде наш колективни имунитет", рекла је Дарија Кисић Тепавчевић.


Када је реч о предстојећим празницима, она је поручила да су савети исти као и претходне две године: „Да чувате себе, да чувате своју породицу и једино тако можемо изаћи као победници", напоменула је Дарија Кисић Тепавчевић.


Додала је да су ковид пропуснице дале ефекта, упркос лимитираном броју инспектора на терену, а да ће технолошка побољшања омогућити да се лакше утврде да ли су пропуснице фалсификоване.


„Морамо да будемо свесни да је вирус ту, да од пре пар дана смо званично детектовали присуство омикрон соја коронавируса, за који је показано досада да се значајно брже шири у односу на друге досада познате сојеве коронавируса", навела је чланица Кризног штаба.


Напоменула је да није било великих истраживања, а да су неки подаци показали да већина заражених омикрон сојем има блажи облик болести.