Министарка љута због хаковања медија

Након што су се на мети хакерског активизма групе Анонимус нашли мађарски провладини медији, министарка правде Јудит Варга изразила је забринутост за будућност слободе медије у земљи после избора 3. априла.Kако је пренео мађарски портал Телекс, 28. марта је хаковано неколико провладиних медија, приказивањем садржаја критичног према влади и иконографику о велком броју тужби које су изгубили провладини медији у односу на независне.


„Ова веб страна је део владиних пропагандних медија! Доносимо вам истину! Независна штампа уместо пропаганде! Видите како вас заваравају пропагандни медији!“, неке су од порука објављених на веб странама.


Јудит Варга је, реагујући на вест о хаковању, рекла да се тако „манифестује светски позната левичарска слобода штампе“. Према њеном мишљењу, сајтови су хаковани „само због тога што су се усудили да кажу нешто другачије од међународних либералних ‘мејнстрим’ медија“.


„Да ли је то оно што нас чека ако левица дође на власт 3. априла? Гашење сајтова и малтретирање новинара? Да ли је левица за кампању ангажовала криминалце?“, написала је министарка на Фејсбуку.