Мировић: Посвећени смо економији и демографском развоју

Већином гласова посланика у Скупштини Војводине, Игор Мировић изабран је за председника Владе Војводине. Он је представио је програм владе, за који је навео да ће допринети бољем економском положају грађана и успешном превазилажењу велике глобалне кризе изазване пандемијом ковида-19.


„Биће ово влада континуитета са програмом који је заснован на принципима постављеним у протекле четири године, али и оним приоритетима који се појављују у нашем друштву и целом свету. Оптимизам темељим на резултатима које смо постигли, јер Војводина предњачи када је реч о смањењу незапослености”, рекао је Мировић у разговору за београдску „Политику”.


Према његовим речима, у претходне четири године остварен је значајан привредни и индустријски раст, постављени су добри темељи у свим областима, пре свега, у здравству, привреди и економији.


"Покрајинска влада спроводи програме који доприносе бољем економском положају грађана. У начелу, можемо да говоримо о два правца оснаживања појединих сегмената у економском развоју. Пре свега, програми покрајинске владе омогућавају развијање сопственог бизниса и креирање другачијег пословног окружења, чак и у условима овог великог глобалног изазова са којим се суочавамо. Друга врста програма усмерена је на јачање положаја најугроженијих слојева становништва. Све издашнији буџет издваја се за мере помоћи породицама у области демографског развоја", истакао је Мировић.


Он додаје да је економија најважнија карика у ланцу друштвеног живота сваке земље и области: "Од економског развоја зависи и развој свих других области живота. Уколико организујемо, подстакнемо и усмеримо појединце и привредна друштва на пут сопственог јачања, то ће утицати и на јачање саме државе, као и на то да друге области имају много више финансијског и сваког другог потенцијала. ​Сви смо искусили последице пандемије ковида-19", подсећа покрајински премијер.