top of page

МСП тражи нове пореске олакшице

Опозициони социјалисти (МСП) позивају на проширење права компанија на пореске олакшице (ТАО), односно грантове који се нуде образовним институцијама, рекао је шеф парламентарног Одбора за буџет Золтан Вајда.Вајда је на онлајн конференцији за новинаре рекао да би, према предлогу амандмана који је његова странка поднела, олакшице за корпоративни порез могле постати доступне као подршка образовним и здравственим установама, поред спортског сектора. Према предлогу, институције би могле да искористе ову подршку за развој и рад инфраструктуре, набавку опреме и исплату бонуса запосленима, додао је он.


Социјалисти предлажу и смањење ПДВ-а на услуге дистрибуције електричне енергије и природног гаса са 27 одсто на 5 одсто, што би породицама могло да уштеди и до 100.000 форинти (250 евра) током грејне сезоне, рекао је Вајда.


Он је рекао да социјалисти сматрају да је неопходно да се ослободе пореза на доходак лица која имају минималну плату и да се смањи порез на доходак грађана са ниским примањима. Вајда је критиковао владин порески пакет, наводећи да ништа у њему не помаже породицама и предузећима у тешкој ситуацији.


Comments


bottom of page