Напади на опозицију због оспоравања референдума

"Оспоравајући владину референдумску иницијативу о питањима заштите деце, левичарска опозиција је признала да подржава уношење ЛГБТ пропаганде у школе и вртиће", саопштио је владин информативни центар (КТК).


Фаркаш Ерш, портпарол КТК-а

Саопштење КТК -а долази након што је Национална изборна канцеларија (НВИ) саопштила да је примила захтеве у којима се тражи да се суд изјасни о владиним референдумским питањима.


КТК напомиње да ће влада чврсто подржати референдум и додаје да постоји "стварна опасност да мађарска левичарска опозиција жели да пружи платформу за ЛГБТ пропаганду": "Мађарска ће бити прва земља у Европи у којој ће народ одлучити ко треба да има улогу у сексуалном образовању деце", наводи се у саопштењу.


Према извештајима медија, опозициони покрет Моментум, Мађарска унија грађанских слобода (ТАС) и Сатирична странка оспорили су иницијативу владе за расписивање референдума. Премијер Виктор Орбан објавио је прошлог месеца да је влада одлучила да организује референдум с циљем да се нови мађарски закон о заштити деце "одбрани од напада Брисела", али већи део опозиције сматра да су референдумска питања срочена тако да заправо представљају манипулацију овом темом и јавношћу.