Невреме у више градова Србије

Невреме праћено градом величине јајета и јаким ветром погодило је данас делове југозападне Србије.


Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на јак пљусак, грмљавину и град на подручју Уба, Обреновца, Сјенице и на потезу од Приштине до Куршумлије. Највише штете град је нанео у месним заједницама Баљевац и Биљановац у општини Рашка, где су страдали засади воћа, аутомобили, кровови и делови окућница.

Град је падао 15 минута, праћен кишом и снажним ударима ветра, који су наносили откинуто лишће и гране и на магистрални пут М22 Нови Пазар - Краљево, а у том граду такође је падала јака киша с градом. Према подацима Метеоролошке станице у Кованлуку, у Краљеву је до сада пало 15 литара по метру квадратном воденог талога, а киша и даље пада.

Ситан град у појединим деловима града падао је неколико минута. Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на јак пљусак, грмљавину и град. У наредних неколико часова, на подручју Уба, Обреновца, Сјенице и на потезу од Приштине до Куршумлије очекују се обилнији пљускови, грмљавина, локална појава града и краткотрајно јак ветар.