Незепонт: Скок популарности Орбана

Премијер Мађарске Виктор Орбан остварио је овог месеца најбољи рејтинг у јавности, имајући у виду последњих пет година, показали су резултати анкете које је објавио Истраживачки институт Незепонт.У анкети спроведеној између 14. и 16. јула, 57 процената испитаника рекло је да би волело да Орбан има водећу политичку улогу и у будућности, саопштио је институт Незепонт. Само трећина испитаника је, према овој акети, незадовољна Орбановим потезима.


Популарност министра Гергеља Гуљаша, шефа Кабинета премијера, порасла је за 14 процентних поена, министра спољних послова Петера Сијарта за 10 бодова, а министра финансија Михаља Варга за 9 бодова, од децембра 2019. године, наведено је у извештају. Као разлог се наводе резултати владиних мера током епидемије вируса корона.


Када је реч о опозицији, Незепонт је саопштио да је најпопуларнији опозициони политичар градоначелник Будимпеште Гергељ Карачоњ, док је најнепопуларнији Ференц Ђурчањ, лидер левичарске Демократске коалиције, каже се у извештају Незепонта.