top of page

Немачка главни снабдевач Мађарске наоружањем и муницијом

Судећи према актуелним трендовима, стиче се утисак да мађарско Министарство одбране систематски купује цео каталог производа Рајнметала. Након бројних других војних средстава, на ред је дошња и муниција из ове фабрике.У свом саопштењу за штампу, Рајнметал из Дизелдорфа истиче да је обезбедио „важну наруџбину из Мађарске" за своју муницију типа херој и да су уговори већ потписани. Вредност испоруке је око милиона евра, а дистрибуција ће бити обављена у наредне две године.


Hero Loitering Munitions су самоходне вођене бомбе за једнократну употребу, које Рајнметал производи у Европи у складу са уговором о сарадњи са UVision Air Ltd из Израела. Системи наоружања поседују способност аутономног гађања циља, укључујући извиђање, праћење и препознавање. Они лоцирају, прате и погађају непријатељске мете у настајању са ниским сигнатурама изван линије вида.


Летеће бомбе круже изнад циљне зоне, лоцирају и прате непријатеља и анализирају могуће циљеве. Помажу да се одаберу мете високе вредности, као и одговарајући тајминг, правац и угао напада пре извођења високопрецизног удара. Сви системи овог типа су дизајнирани да раде у сложеним условима на бојном пољу, укључујући окружења без ГПС пријема или ометаних радио-веза. Непознато је који тип система Hero Loitering Munitions Мађарска наручује, јер они варирају од типова са дометом од 10 км до 200 километара. Међутим, ако је предвиђено да се интегришу са Линк КФ-41 ИФВ, онда је највероватније да ће то бити потоњи, Херо 1250 са дометом од 200 км који носи масивну бојеву главу од 50 килограма.


Мађарска је већ наручила борбена возила за пешадију, самоходне хаубице и муницију, а у току су преговори за даље хаубице на точковима и противваздушне системе произвођача Рајнметал. Немачка компанија је у процесу довршавања својих производних, развојних и тестних погона у Залаегерсегу, у западној Мађарској.

Comentários


bottom of page