Нова посланичка група уочи избора

Војвођански фронт, који предводи Лига социјалдемократа Војводине, формирао је посланичку групу у Народној Скупштини Србије, заједно са посланицима политичке организације Србија 21.


Посланичку групу чине посланици ЛСВ Ненад Чанак, Нада Лазић и Олена Папуга, председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов, те представници Србије 21 Марко Ђуришић и Ненад Константиновић.

Како се наводи у саопштењу Уједињене демократске Србије, Војвођански фронт и Србија 21, као чланице Уједињене демократске Србије, на самом крају мандата овога сазива државног парламента, снажно ће заступати идеју модерне и европске Србије, пренео је Танјуг.

Само таква Србија, како наводе, "биће гарант демократизације, децентрализације, поштовања људских права и свеукупног напретка наше земље".

Уједињена демократска Србија, политички савез Србије 21, Војвођанског фронта, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума, наставиће промовисање јасне проевропске политике и у предизборној кампањи, било да је она у мају, јуну или на јесен, каже се у саопштењу.