Нове рестриктивне мере Владе Србије

На седници Владе Србије донета је одлука да због специфичне ситуације период самоизолације за здравствене раднике, затворске чуваре и припаднике Министарства унутрашњих послова траје 14, уместо 28 дана. Такође, забрањен је у потпуности рад у делатностима које подразумевају физички контакт.


„Битно је нагласити да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити. Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити”, наводи се у саопштењу Владе Србије, преноси Бета.

Такође, забрањен је у потпуности рад свих објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт, као што су фризерски и козметички салони, фитнес клубови, теретане. Донета је одлука о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат клубова и они од данас своју делатност могу обављати искључиво електронским путем. Одлучено је да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљњег буду спуштене на пола копља.

„Влада Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са коронавирусом и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака”, додаје се у саопштењу.

Поново је апеловано на грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како би из битке против коронавируса што пре изашли као победници.