Нови спот у кампањи опозиције

Удружене опозиционе странке, званично назване "Уједињени за Мађарску", објавиле су нови предизборни филм. У кратком видеу су премијер Виктор Орбан и посланик Фидеса, бивши државни секретар Пал Волнер, оптужен за корупцију.


Према снимку, многе мађарске породице су се последњих година мучиле да отплате своје хипотеке зато што је влада погрешно решавала кризу насталу због корона вируса. Ако не успеју да отплате, судски извршитељи долазе по несрећне Мађаре да немилосрдно уновче њихову имовину, поручује опозиција.


Прикупљени новац представљен папирним кесама у рекламном видеу затим иде бившем државном секретару и заменику министра правде Палу Волнеру. Појава папирних кеса и Волнера у кратком филму није случајност, јер га Тужилаштво оптужује да је редовно примао 2-5 милиона форинти мита (повремено у папирним кесама) од Ђерђа Шадла, председника Удружења судских извршитеља.


У овом видео материјалу, папирне кесе које су Волнер и судски извршитељи сакупили, појављују усред отворене воде, као капи у океану. Затим се спајају, да би се открило лице Виктора Орбана, са поруком која гласи: "Морате дати шефу оно што му припада."


Видео је први пут објављен на Фејсбук страници Петера Марки-Заиа, кандидата уједињене опозиције за премијера.