top of page

Одликовање за почасног конзула Мађарске

Почасном конзулу Мађарске у Републици Србији надлежном за нишки регион, Милоју Бранковићу, уручено је одликовање „Витешки крст“ мађарског ордена за заслуге.


Милоја Бранковића је овим високим признањем одликовао председник Мађарске Јанош Адер за "изузетан допринос у ојачавању чврстих веза Србије и Мађарске". Орден му је уручио амбасадор Мађарске у Србији Атила Пинтер, а додели је присуствовала и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.


„Председник Мађарске одликовао је Милоја Бранковића за његова изванредна залагања којима допирноси развоју мађарско-српских односа. Односи између две земље су по историјским мерилима на изузетно високом нивоу, којима је Бранковић као први почасни конзул Мађарске у Србији, од 2008. године у великој мери допринео“, рекао је Атила Пинтер приликом уручења признања.


У оквиру његовог деловања, Мађарска има дипломско учешће на југу Србије. Допринео је развоју економских односа две земље, што помаже покретању многих мађарских инвестицијама у региону, истакао је Пинтер и додао да Мађарска инвестицијама жели да успостави успешно пословање и отварање нових радних места у Србији.


Бранковић је приликом доделе ордена изјавио да му је велика част и задовољство што је одликован овим признањем од стране мађарског председника.


„Ово признање је велика обавеза да и даље наставим са својим радом и надам се да ћу успети да успоставим још боље везе и још веће привредне релација које би требало да дају резултат у развоју наших двеју држава“, казао је Бранковић.


Према речима Драгане Сотировски, постигнут је договор о повезивању привреде две државе у овом делу Србије. Додала је да се то односи првенствено на туризам, односно на повезивања градова из нишког краја са градовима у Мађарској.

Comments


bottom of page