top of page

Од короне умре више од 30 људи дневно

Суочена са галопирајућим четвртим такасом епидемије вируса корона, влада Мађарске је увела одређене мере заштите, али стручна јавност сматра да то није довољно да би се ширење короне озбиљније успорило.


Четврти талас епидемије корона вируса у Мађарској добио је на интензитту крајем октобра, па су последнјих дана дневне бројке почеле нагло да расту. За десет дана дневни број новозаражених попео се на преко 4.000, број хоспитализованих на преко 2.000, а број пацијената на респираторима на преко 200, свакога дана.


Док је број нових дневних инфекција 1. октобра износио 679, он се до краја месеца попео на преко четири хиљаде. У складу са тим, значајно је порастао и број хоспитализованих пацијената. Почетком прошлог месеца болничка нега је била потребна за 533 особе, од којих је код 84 била неопходна помоћ респиратора. Kрајем октобра у болницама је лечено 2.130 пацијената са ковидом, од којих 230 на респираторима.


Међу статистичким подацима, такође је важно истаћи број дневних смртних случајева, који се, као и остали показатељи, такође значајно погоршао последњих недеља. Седмодневни просек смртних случајева повезаних са ковидом попео се са 7 на 31 у протеклом месецу, што значи да до сада у просеку више од 30 људи заражених ковидом умире свакога дана у Мађарској.


Суочена са оваквом ситуацијом, влада је наложила да путници у градском превозу од данас обавезно носе заштитне маске и да сви запослени у државним установама морају да се вакцинишу против вируса корона.

Comments


bottom of page