top of page

Од сутра у Мађарску без теста и карантина

Грађани Србије који су вакцинисани, моћи ће од сутра да уђу у Мађарску без ПЦР теста и обавезног карантина, а исто ће важити и за вакцинисане грађане Мађарске који долазе у Србију, најавио је данас министар спољних послова Никола Селаковић.

Договор о отварању границе данас су постигли Никола Селаковић и његов мађарски колега, министар спољних послова и спољне трговине Петер Сијарто.

„Данас сам имао прилику телефоном да разговарам са мађарским колегом Петером Сијартом и да тим путем усагласимо споразум између две државе који ће, колико сутра, ступити на снагу, а којим Мађарска и Србија прихватају и признају све сертификате о вакцинацији наших грађана, без обзира на тип вакцине којим су вакцинисани”, објаснио је Селаковић за Танјуг.

Како је истакао, споразум грађанима Србије омогућава да иду у Мађарску, а грађанима Мађарске да долазе у Србију, без претходно обављевног ПЦР тестирања или обавезе карантина. Такође, грађани Србије који су вакцинисани, моћи ће у Мађарској да користе услуге које су ограничене вакцинацијом.

„Од сутра, 30. априла, тај споразум ће ступити на снагу и грађани две државе, који су вакцинисани у складу са нашим и мађарским прописима, моћи ће слободно да се крећу – из Србије у Мађарску, и из Мађарске у Србију”, закључио је Селаковић.

Comments


bottom of page