top of page

Опозиција обећава помоћ породицама

Странке опозиције пружиће већу помоћ жртвама насиља у породици ако победе на изборима 3. априла, саопштили су данас представници ЛМП-а, Демократске коалиције и Социјалистичке партије.


Нова влада ће ојачати систем упозоравања на насиље у породици, повећати број склоништа за жртве и повећати средства за помоћ жртвама, речено је на онлајн конференцији за новинаре.


Посланица ЛМП-а Кристина Хон, рекла је да владајући Фидес није учинио довољно да помогне жртвама насиља у породици током протекле деценије. Она је истакла да је потребно учинити више да се спречи породично насиље. Влада коју планирају садашње опозиционе странке увешће обавезну обуку за спречавање насиља и програме тзв. менталне диверзије, помоћи жртвама да се опораве од трауме и радиле на елиминисању окривљавања жртава, рекла је она.


Анет Бос, заменица лидера Демократске коалиције и шеф Либералне партије, оценила је референдумску иницијативу Фидеса као „лажљиву”, рекавши да влада није учинила ништа против насиља у породици. Обећала је да ће нова влада обновити системе упозорења о злостављању.


Кандидат за посланика Социјалистичке партије (МСП) Роланд Мартон, рекао је да ће нова влада отворити пут за више средстава Европске уније за пројекте социјалног сектора, укључујући одржавање склоништа за жртве насиља у породици.

Σχόλια


bottom of page